Bilde av Stig Ryland i turtøy sittende på et utkikspunkt høyt over fjorden i Hardanger.

Stig Ryland (54) overtar etter Gunnar Brynjulfsen, som skal gå av med pensjon. Ryland kommer fra stillingen som næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd, og har tidligere blant annet vært kommunikasjons- og næringssjef i Askøy kommune og kommunikasjonssjef i Norges Musikkorps Forbund.

Med seg har han solid og allsidig erfaring fra både privat, offentlig og frivillig sektor. Gjennom sitt engasjement både yrkesmessig og på fritiden har han utviklet en bred kulturfaglig forståelse og et solid nettverk innen kulturfeltet. Ryland er utdannet høyskolekandidat i media og journalistikk, og har også jobbet i NRK og TV 2.

Savner Askøy

- Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Askøy! Det blir som å komme hjem etter å ha vært på en litt for lang reise. Jeg har savnet det store engasjementet som jeg møtte hos dyktige kolleger, og jeg ser virkelig fram til å bli bedre kjent med hver enkelt i kulturavdelingen. Jeg tror at de beste resultatene skapes når mennesker får mulighet til å blomstre og utvikle kompetansen sin. For meg er det viktig å skape gode team der det er rom for nysgjerrighet. Sammen skal vi legge til rette for at kulturøyen Askøy skal få ut potensialet sitt og bli enda mer synlig for flere. Jeg føler meg veldig privilegert som får mulighet til å foredle videre det fantastisk grunnlaget som Gunnar Brynjulfsen og resten av staben har lagt, sier den påtroppende kultursjefen.

Kinderegg

Ryland ser på jobben som kultursjef som et skikkelig kinderegg.

- Jeg vil ta med meg min erfaring fra kommunikasjon, næringsutvikling og frivillig arbeid inn i et fagområde som jeg virkelig brenner for. Kulturen har gitt meg de største og sterkeste øyeblikkene i livet mitt, og slik tror jeg det er for mange. Det er flott å se barn og unge som oppdager og utvikler talentet sitt, og voksne som våger å ta skrittet fra en hobby til en profesjonell jobb innen kultur, idrett eller kreative næringer. Jeg ønsker å bidra til å få fart på både det frivillige og profesjonelle kulturlivet på Askøy og synliggjøre kulturens betydning i menneskers liv - og som verdiskaper i et lokalsamfunn. Jeg tror at kultur vil ha en helt avgjørende rolle når livene våre skal restartes etter koronaen igjen. Er det noe vi virkelig har savnet det siste året, er det å dele kulturopplevelser med hverandre, og jeg gleder meg til å legge til rette for dette på Askøy sammen med engasjerte og flotte medarbeidere.

Videreutvikle kultur- og idrettslivet

- Vi har vært på jakt etter en samlende leder og relasjonsbygger som brenner for å jobbe med kultur og bidra til å videreutvikle det rike kultur- og idrettstilbudet vi har på Askøy. Dette er jeg overbevist om at vi får gjennom Ryland, sier kommunedirektør Eystein Venneslan.

Stig Ryland starter i jobben 1. september.