Utvalgte artikler

En dame foran et hus

Går du med byggeplaner? Lurer du på hvor mye du kan bygge på eiendommen din? Hvilken plan som gjelder for eiendommen eller om det du ønsker å bygge er unntatt søknadsplikt? Da kan du booke tid med byggesak, så får du svar på det du lurer på.

Skjermbilde av et søkefelt

Eiendomsinformasjonen i skattemeldingen er hentet fra flere etater, og det kan derfor være vanskelig å vite hvilken instans du skal kontakte dersom du oppdager feil.

Blå bakgrunn. Seks bilder står samlet på skrå. Det er bilder av noen som spiller gitar, danser, spiller trompet og kunstutstilling. I teksten ved siden står det

20. april er det åpen dag i Askøy kulturskole. I tillegg er det mulig for barn og unge å søke om plass i kulturskolen frem til 1. mai. 

Rosa sparegris

Vi ønsker å oppmuntre til frivillige aktiviteter innenfor Utvalg for oppvekst og levekår (UOL) sitt ansvarsområde. Søknadsfrist for støtte er 5. mai 2024.

Luftfoto av et boligområde

Askøy kommune går nå inn i en ny fase av planleggingen for å utvikle et samfunn som er enda bedre å bo, arbeide og leve i. Den kommende arealdelen av kommunens overordnede styringsdokument, kommuneplanen, tar sikte på å oppdatere og fornye målene og strategiene for å forme fremtidens Askøy.

Oversiktsbilde av byggeområdet med maskiner

I løpet av uke 14 begynner entreprenør Backe med brønnboring sør for Askøyhallen på Myrane.

En plante som viser pollensesongen

Pollensesongen er i gang, og nå har vi en ny tjeneste som gir innbyggerne daglige oppdateringer om pollennivåene rundt om i kommunen.

Vei og fortau

I forbindelse med tidligere varslet sprengningsarbeid på fjellskjæringen, lengst nord i prosjektet, vil nå fortauet bli stengt for all ferdsel fra mandag 11. mars 2024.

Kart som viser ulike typer parkeringsplasser og hvor det er anleggsarbeid.

Som kjent foregår det en stor utbygging i Myrane. Dette vil utfordre parkeringsmuligheten i området for både de som jobber i området og besøkende.

Aktuelt

Bilde fra formannskapssalen med politikere på storskjerm

Vi har i dag avholdt et digitalt politisk informasjonsmøte.

verdens vanndag logoHåndvask med rent vann og såpe er viktig for å begrense spredningen av koronaviruset, men nesten halvparten av verdens befolkning har ikke tilgang til dette. I dag markeres Verdens vanndag. Ifølge Verdens helseorganisasjon mangler rundt tre milliarder mennesker i verden tilgang til ren håndvask. FNs bærekraftmål nr. 6 forplikter verdens land til å sikre at alle har tilgang til rent drikkevann innen 2030.

Årets tema er vann og klimaendringer

Klimaendringer påvirker vannets kretsløp, og endringer i vannkretsløpet virker tilbake på klimaet. Mer flom og mer alvorlig tørke forventes i fremtiden. Mer enn 2 milliarder mennesker bor i land som opplever høy grad av vannstress. I kombinasjon med klimaendringer og befolkningsvekst kan situasjonen forverres. Forandring i vanntilgjengelighet vil påvirke matsikkerheten og har allerede vist seg å bidra til flyktningstrømmer og politisk ustabilitet. Også i Norge opplever vi endringer i klima og hydrologi, blant annet med stadig flere styrtregnepisoder med påfølgende flommer og skader. Tørken i 2018 er også en påminnelse om hva vi kan få mer av. Håndtering av vann er derfor en nøkkel i det nasjonale klimatilpasningsarbeidet.

Bakgrunn for verdens vanndag

Verdens vanndag ble opprettet i etterkant av FNs konferanse om miljø og utvikling i Rio i 1992. FNs generalforsamling vedtok at 22. mars 1993 skulle være Verdens vanndag, og at dagen skulle markeres årlig siden da. Hvert år setter UN Water, enheten som koordinerer FNs arbeid med vann og sanitær, et nytt tema for vanndagen. Les mer om verdens vanndag her: https://www.worldwaterday.org/

 

Håndvask med såpe og vann. Bruk 40 til 60 sekunder.

Håndvask

Folkehelseinstituttet

 

Tre ungdommer på parkeringsplass

Koronaviruset har satt sine spor hos skoleelever over hele landet (VIDEO).

Illustrasjonsfoto av en doktor med maske

Verneutstyr for helsearbeidere kan bli mangelvare. Ønsker hjelp fra næringslivet.

Det går mye verneutstyr i helsesektoren. Dette er i all hovedsak engangsbruk, for å begrense smitte. Helsearbeidere trenger verneutstyr for både å beskytte både seg selv og pasienter.

- Kanskje det er bedrifter på Askøy som har slikt utstyr liggende, spør ordfører Siv Høgtun, og frir til næringslivet.

Utstyr det er behov for

Vernebriller (fyrverkeribriller fungerer godt)

Munnbind og støvmasker. Særlig masker med ventil

Smittefrakker eller engangskjeledresser

Har din bedrift slikt utstyr?

Kontakt leder for Miljørettet helsevern; Bengt Åge Sørby Borge

Telefon: 970 51 884


Les mer om koronaviruset og tiltak på våre hjemmesider: Koronavirus - Råd og informasjon

 

Illustrasjonsfoto av koronavirus

De som er i hjemmekarantene vil ikke lenger bli testet og skal heller ikke kontakte helsevesenet med mindre de har behov for helsehjelp.

En test for koronavirus vil ikke gjøre noe utslag for oppfølgingen, siden man uansett skal overholde karantenen.

- Vi forstår at alle ønsker visshet om de er smittet eller ikke, men vi er i en situasjon hvor det må gjøres prioriteringer for å beskytte de mest sårbare i samfunnet og de som behandler dem, sier Line Vold, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet.

Testing for korona

Les de nye retningslinjene her: Nye anbefalinger for testing for covid-19

Viktig informasjon til deg som er i karantene

Karantenereglene har blitt mye strengere. Men det er forskjell på de som er i karantene, og for eksempel skoleelever som er hjemme når skolen er stengt.

Vet du hva du skal gjøre om du er i karantene? Og ikke minst; hva du IKKE skal gjøre?

Viktig informasjon, les mer her: Karantene og isolasjon

 

Back to top