Utvalgte artikler

Bilde av Kleppe vannverk, en demning i fint vær

Askøy kommune er i lagt et forelegg på 1 million kroner etter vannsaken i 2019.

Illustrasjonsfoto av koronaviruset (FHI)

Vi følger nasjonale smittevernregler, og nå går regjeringen til trinn 3 i gjenåpningsplanen.

Bilde av fire ungdommer rundt et bord som prater

Folkehelseinstituttet oppfordrer kommunene til å finne løsninger slik at norske studenter som skal studere i utlandet kan få to doser før utreise.

Bilde av tre sykepleiere med munnbind som gjør klar sprøyter til vaksinering

Det er mange som lurer på om man kan settes på venteliste. Mest sannsynlig står du allerede på lista.

Illustrasjonsfoto av koronavirus, tegnet

Hvis du skal reise utenlands i sommer er det viktig å huske at kommunens teststasjon ikke utsteder attester for negativ koronatest.

Bilde av en kalende og en fot i gresset med fargerik strømpebukse

Ingen planer i sommer? Sjekk ut Ungsommer.no

Bilde av et lite barn som leker med vann i en blå balje

Vi oppfordrer alle til å være litt ekstra bevisst på vannforbruket i sommervarmen.

Luftfoto av Træet skole som ligger helt ved sjøen

Vi har fått tilbakemelding om kloakklukt i området rundt Træet skule. Det arbeides med utbedring.

Bilde av en grønn vannkanne som holdes i hånden, og vanner rosa blomster

De senere år har Oksnes vannverk blitt stadig mer presset på produksjonskapasitet, særlig i sommerhalvåret. Derfor må man bruke vannvett.

Ungdom som stuper utendørs fra brygge. Ligger vannflat i luften, dødsing, i badeshorts.

Badevannskvaliteten på Askøy er generelt god, men vil kunne variere over tid avhengig av endringer i strøm, værforhold og lokale utslipp.

Bilde av minnesmerke i Florvåg

Kulturminneplanen skal gi retning for arbeid innen kulturminnefeltet.

Bilde av en som signerer papirer med penn

En viktig del av kampen mot arbeidslivskriminalitet er å hindre at useriøse tjenestetilbydere og leverandører får oppdrag. Vi har nå inngått en avtale med Skatteetaten som skal forebygge at slike leverandører får avtaler med kommunen.

Bilde av en stor kum til rensing av overflatevann.

Den nye utslippstillatelsen vil bidra til å sikre renere fjorder rundt Askøy, bedre badekvalitet, mindre forurenset sjømat og ikke minst sikre en god forvaltning av norsk natur.

Bilde av en eske med sprøyter med koronavaksine

Lurer du på noe om koronavaksine? Hvor langt vi er kommet i vaksineringen? Hvordan du skal registrere deg?

Bilde av bulkemispel

Aksjon for å rydde vekk den fremmede arten bulkemispel fra hager og nabolag.

Bilde av en bod som bygges, uferdig

Fra 1. mai endres reglene for hva du kan gjøre uten å søke om byggetillatelse. Flere tiltak vil nå være unntatt søknadsplikt.

Koronavirus illustrasjonsfoto

En innbygger på Askøy døde av koronavirusinfeksjon, Covid-19, mandag 30. mars 2020.

- Jeg synes det er veldig trist at vi nå har fått et dødsfall på Askøy. Mine tanker går til de pårørende, sier ordfører Siv Høgtun.

Det var en eldre person som ble innlagt på Haukeland universitetssykehus, og der fikk påvist koronavirus.

Pasienten ble skrevet ut fra sykehuset til Kleppestø sykehjem for omlag en uke siden. På sykehjemmet har pasienten vært isolert, og fått tett oppfølging og lindrende behandling.

E-torgKommunens nettbutikk for salg av kart-, eiendomsdata og byggesakstjenester

Kulturskole re reg

I disse dager er det spesielle omstendigheter i kulturskolen, men vi gjennomfører heldigvis undervisning for alle elever ved hjelp av digitale verktøy. Samtidig gleder vi oss til vi kan møtes igjen, og er også i full gang med å planlegge skoleåret 2020/21!

Alle som allerede er elever i kulturskolen må gjennomføre «re-registrering», altså en bekreftelse på om man ønsker å beholde plassen i kulturskolen. Frist for re-registrering er 1. mai, og utfyllende informasjon om hvordan du gjør dette skal du nå ha fått på e-post!

Har du lyst til å søke om plass i kulturskolen kan du gjøre dette her

Dersom du tidligere har vært elev i kulturskolen, er det fint om du logger inn med eksisterende bruker, da går også søknadsprosessen ennå raskere! Søknadsfrist i kulturskolen er 1. mai, og vi tar sikte på at de fleste som får tilbud om plass får beskjed om dette innen skolens sommerferie!

Har du spørsmål, eller trenger hjelp til å gjennomføre re-registrering, kan du ta kontakt med kulturskolen på , eller ringe 56 15 84 64

Veteraner med med vest og ryggen til

Veteraner på Askøy har tilbudt sin hjelp.

Logo Vestland fylkeskommune

Vestland fylkeskommune lyser ut midlar til innovasjon og næringsutvikling i fylket.

Siste fra Facebook