Sprøyter som står i et glass

Koronaviruset er under stadig endring og det vil være behov for å gjøre ytterligere tilpasninger av sammensetningen av koronavaksinene for å adressere eksisterende og fremtidige virusvarianter. Fra uke 38 kan vi tilby de nye, oppdaterte vaksinene fra både Moderna og Pfizer på Askøy.

Den nye vaksinen verner like godt mot alvorlig sykdom som den opprinnelige vaksinen, men gir i tillegg bedre immunrespons mot Omikron (BA.1).

Risikogruppe 18-64 år

Alle som er i risikogrupper, og i alderen 18-64 år, får SMS med mulighet for timebestilling i uke 39. Meldingene sendes basert på tidligere opplysninger gitt i Helseboka.

Får du ikke SMS i uke 39, men er i risikogruppen, så kan du ringe kornatelefonen 56 15 57 57. Denne åpner igjen mandag 26. september og blir besvart hverdager klokken 10-12.

Vaksine på apotek

Nå har apotekene fått levert den nye Omikron-sensitive Pfizervaksinen, så nå kan dere over 65 år, som ønsker denne vaksinen, bestille time hos Apotek 1 på Kleppestø eller Ravnanger apotek: Les mer om koronavaksine

Hvis du allerede har fått oppfrisking med en av originalvaksinene, har du fått et godt vern og treng ikke flere påfyll. 

Vaksineinformasjon

Lurer du på noe om koronavaksine? Les mer om koronavaksine i egen nettsak. Der finner du oversikt over ulike aldersgrupper eller helsetilstand.

Back to top