Flere mennesker oppstilt på linje, alle med refleksvest og hjelm

Mandag 16. januar var olje og energiminister Terje Aasland (Ap) på besøk på Askøy.

- Vi har mye flott næringsliv i kommunen, og denne gang fikk vi vist ministeren den fantastiske bedriften vi har på Horsøy, OneSubsea, sier ordfører Siv Høgtun (H).

Effektiv drift, lavere utslipp

OneSubsea er leverandør av pumper og utstyr for olje- og gassutvinning i Norge, og ministeren fikk se hvordan bedriften gjør testing av prosesseringsanlegg som skal brukes på havbunnen. Dette er anlegg som muliggjør økt utvinning av olje og gass, og for tiden jobbes det med utstyr til Ormen Lange. Dette er utstyr som også skal gi betydelige reduksjoner i karbonavtrykket.

- Onesubsea på Askøy bidrar til at vi kan utvikle sokkelen med en mer effektiv drift og lavere utslipp. Det er viktig for Europa, for Norge og for Askøy, sier olje og energiministeren.

Ser til Norge

Administrerende direktør for Onesubsea i Norge, Mads Hjelmeland, sier til Askøyværingen (abonnement) at prosjektet OneSubsea jobber med er et av de lavest karbonintensive og mest energieffektive utvinningsprosjektene i bransjen: 

– Hele bransjen ser nå til Norge for hvordan vi leverer undervannsløsninger til Ormen Lange-feltet, sier Hjelmeland til avisen, og legger til at 80–90 prosent av det som produseres, og går gjennom anlegget på Horsøy, eksporteres internasjonalt.

- OneSubsea leverer for fremtiden, det grønne skifte må skje "på skuldrene" til dagens olje og gass teknologi. Vi må bruke den teknologien for å skape det grønne skifte, sier ordfører Høgtun, og takker for besøket.

 

 

 

 

Back to top