Kipekjerringen-Kulturpris

En jury bestående av representanter fra administrasjonen i Enhet for Kultur og Idrett og politikere fra Utvalg for Levekår og Oppvekst legger i sin begrunnelse vekt på den posisjonen som bakstehuset har fått i regionen, samtidig som det tar vare på gamle baketradisjoner på en bærekraftig måte.

Bakstehuset på Ask har blitt en av Askøys mest kjente og kjære merkevarer. Lukten av nysteikte boller og brød får hundrevis til å besøke bakstehuset hver uke. Bakeriet ble etablert i 2012 og har helt siden starten lagt vekt på økologiske råvarer som steikes i vedfyrt bakerovn. Både askøyværinger og bergensere legger den ukentlige bakstehandelen til Ask. Bakstehuset drives av familien Magnussen og Kvarme.

Utvalg for Oppvekst og Levekår har også vedtatt å dele ut to kulturstipend for 2021. Det ene går til Harald Brynjulfsen som ønsker å gi ut en bok om Kleppestø Idrettslag. Idrettslaget har hatt stor betydning for bygdefolket i Kleppestø, Kleppe, Krokås og Juvik helt siden starten i 1966 og fram til det ble fusjonert med Florvåg IF i 1999. Det andre stipendet er tildelt glassblåser Beate Einen som holder på å etablere et eget verksted i tilknytning til hjemmet på Askøy. På sikt kan det også være aktuelt å tilby korte introduksjonskurs innen glassblåsing.

Kulturprisen og stipendene blir delt ut på et kulturarrangement i regi av Askøy kommune til våren.

Back to top