Bilde av tre sykepleiere med munnbind som gjør klar sprøyter til vaksinering

Hvis du har registrert deg for å få vaksine på Askøy, ja, da står du allerede på venteliste. Hvis det er en som ikke dukker opp til vaksinetimen, så kontakter vi en annen som er registrert, slik at vi sikrer at ingen doser går til spille.

Mange doser i sommer

I sommer er vi lovet mange doser. Hvis vi trenger en liste med hasteinnkalling, så tar vi en ringerunde til "de neste" som skal få vaksine. Da kan vi avklare hvem som er tilgjengelig når og kan rykke frem ved behov.

Husk dose 2

Det er viktig at du beregner tid til dose 2 også. Du får timeinnkalling til denne samtidig med dose 1, men vi opplever at det er flere som ikke møter til dose 2 enn til dose 1.

- Det er ønskelig at man så langt det er mulig tar i mot invitasjonen og bestille seg time til vaksinering når du får SMS-en. Får vi for mange som ikke kan stille i sommer, så risikerer vi å bli forsinket og ikke komme i mål før utover høsten, sier smittevernlege Lotte Silnes.

Ikke ring - registrer deg

Du trenger ikke ringe koronatelefonen for å sette deg på liste, bare registrer deg for vaksine så tar vi kontakt når det blir din tur.

Du kan selvfølgelig få hjelp til registrering om du har problemer å gjøre dette digitalt. Da ringer du koronatelefonen mellom klokken 10 og 14 på hverdager: 56 15 57 57

Vanskelig å si nøyaktig når du får vaksine

Vi har ennå ikke fått oversikt fra FHI om hvor mange doser vi får i hvilken uke. Dermed er det dessverre vanskelig å si helt nøyaktig hvilken aldersgruppe som vaksineres når i ukene fremover. Men vi oppdaterer på hovedartikkelen vår: Registrer deg for koronavaksine

Kommer det ny praksis for ventelister, skal vi gi beskjed.

Back to top