Bilde av en gutt med slagverkskøller, og en jente med klarinett.

Denne helgen gikk Lene Marie Hofstätter og Johan Halvorsen fra Askøy videre til finale i Ungdommens musikkmesterskap! Semifinalene gikk fredag og lørdag, og etter strålende soloprestasjoner fikk begge plass i søndagens finale.

Johan spiller slagverk og Lene Marie spiller klarinett.

Jente som spiller på en klarinett.
Lene Marie Hofstätter. Foto: Egil Hofsli

Gutt, en ungdom, står fremfor et kirkeorgel. Han har 4 køller i hendene og spiller på en marimba.
Johan Halvorsen. Foto: Egil Hofsli

Premier

Det ble delt ut premier til deltakerne i finalen. Johan mottar et gavekort på 2700 kr og en plass på Toppenkurset ved festspillene Helgeland. Lene Marie får et konsertoppdrag sammen med Sjøforsvarets musikkorps.

Lene Marie spiller til vanlig i Strusshamn skoles musikklag. Johan spiller i Askøy skolebrass.

Hva er Ungdommens musikkmesterskap (UMM)?

Ungdommens musikkmesterskap blir arrangert regionalt og nasjonalt. Det er en viktig arena for talent mellom 6 og 25 år. UMM er for musikere som utøver klassisk musikk og klassisk spillestil. UMM blir arrangert av Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole.

Kjenner du noen mellom 5 og 19 år som har lyst å lære seg et instrument? Søk om plass i Askøy kulturskole her.