Månedens frivillige fra mai til august er fra venstre Per-Dagfinn Green, Marion Ytre-Arne Kvamme, Rune Nilsen og Ronny Andrè Håpoldøy

Hver måned i 2022 kåres Månedens frivillig på Askøy.

Hils på de frivillige som har blitt kåret fra mai til august! 
2022 er Frivillighetens År, og i den forbindelse har enhet for Kultur, idrett og næring i Askøy kommune tatt initiativ til en kåring hver måned der noen av øyens mange frivillige får litt ekstra oppmerksomhet.

– Gjennom Månedens Frivillig ønsker vi å takke frivilligheten for den fabelaktige innsatsen de gjør for innbyggerne på Askøy. I tillegg håper vi at kåringen kan inspirere flere til å engasjere seg i frivillig arbeid, sier kultursjef Stig Ryland.

Månedens Frivillig er et samarbeid med Askøyværingen. Kultur, idrett og næring plukker ut en vinner hver måned som avisen skriver om. Som en takk for innsatsen får de frivillige en helt spesiell hjertestein laget av Linda Vikøyr Brynjulfsen. Disse frivillige ble kåret fra mai til august:

Månedens Frivillig i mai

Rune Nilsen, Ravnanger Brass er høyt og lavt for å sikre at alt rundt Ravnanger Brass går mest mulig knirkefritt for seg og for at musikantene trives.
Som leder er det mye å koordinere med både seminarhelger, turer og ikke minst den årlige Ravnanger musikkfestival, men Rune har heldigvis et godt lag med frivillige rundt seg som drar lasset sammen.
Ravnanger Brass er et samarbeid mellom fem ulike skolekorps og har vært et viktig tiltak for å øke rekrutteringen til skolekorpsene. – Vi jobber for å både holde et høyt musikalsk nivå og at alle skal få være med og føle mestring, sier Rune til Askøyværingen.
I begrunnelsen for å kåre ham til Månedens Frivillig heter det at «Rune er en dyktig administrator og inspirerer andre foreldre til å yte «det lille ekstra». Han bidrar også til å sette korps på agendaen langt utenfor Askøys grenser gjennom Ravnanger musikkfestival hvert år.»

Månedens Frivillig i juni: Marion Ytre-Arne Kvamme, Kleppe Yngste Røster

Marion har ledet barnekor i snart 40 år! – Det skal jeg fortsette med. Jeg har ikke tenkt å gi meg nå. Det gir meg energi når jeg ser gleden hos barna når de fremfører på scenen, sier hun til Askøyværingen. Marion flyttet til Askøy tidlig på 80-tallet, og sammen med to andre startet hun Kleppe Yngste Røster i 1983. Barnekoret er for gutter og jenter fra tre år og oppover, og de øver i Kleppe bedehus annenhver uke. – Jeg teller ikke timer, for dette er bare kjekt å drive med, sier hun til avisen. I begrunnelsen for å kåre henne til Månedens Frivillig heter det at «Selv om det til tider har vært vanskelig å få med voksne ledere, har Marion stått på og klart og holde motivasjonen oppe i så mange år. Det er imponerende!»

Månedens Frivillig i juli: Per-Dagfinn Green, Foreningen Bergen Kringkaster

Per-Dagfinn har vært interessert i radio helt siden tidlig på 70-tallet. Da Foreningen Bergen Kringkaster ble stiftet i 2009, engasjerte han seg i foreningens arbeid. I dag er han styreleder. Foreningen holder til i det gamle radiobygget på Erdal der de har åpent hus hver søndag gjennom hele året. Som radioamatør er Per-Dagfinn med og har jevnlige sendinger fra bygget på Erdal, i tillegg til at han holder kurs for andre som vil bli radioamatører. – Radioteknologi er fremdeles veldig aktuell. Smarttelefoner er også avhengig av radiosignal, sier Per-Dagfinn til Askøyværingen. I begrunnelsen for å kåre ham til Månedens Frivillig heter det at «Per-Dagfinn er en ekte ildjel som brenner for norsk og internasjonal radiohistorie. Sammen med foreningens medlemmer jobber han målrettet med å ta vare på den gamle kringkasteren på Erdal og gjøre den unike historien bedre kjent for flere.»

Månedens Frivillig i august: Ronny Andrè Håpoldøy, Askøy Turlag

Ronny har ett viktig mål som leder for turlaget: Å få flest mulig ut på tur! – Det beste med Askøy er at du ikke trenger å dra langt for å finne gode turopplevelser. Vi har de flotteste turstier rett utenfor stuedøren vår, sier han til Askøyværingen. Han og konen Eirin ble med i turlaget for sju år siden mens barna var små, og de engasjerte seg raskt i arbeidet med å få flere familier ut på tur. Turlaget har faste turer hver uke og står bak en rekke populære aktiviteter på Askøy som f.eks. padlefestival og Kom deg ut-dagen på Herdla. – Jeg er Askøys stolteste mann. Vi er over 50 frivillige i turlaget, og jeg vi takke alle som deltar, sier han til avisen. I begrunnelsen for å kåre ham til Månedens Frivillig heter det at «Ronny er en inspirerende leder. Engasjementet og initiativene hans smitter over på andre. Han brenner for å gjøre naturen enda mer tilgjengelig for alle, og sammen med en stor og dyktig gjeng av frivillige skaper han mange gode naturopplevelser for askøyværingene.»

Les mer om månedens frivillige i årets fire første måneder:

Back to top