Ordfører Siv Høgtun deler ut diplom til leder for Familiehelsetjenesten, Kristin Occhipinti (foto: Dag Folkestad)

Prisen gis til Familiehelsetjenesten, som gjennom sitt systematiske arbeid gjør en særlig innsats for å fremme folks helse og trivsel.

Vanligvis deles Askøy kommunes Folkehelsepris ut under den årlige Askøykonferansen. På grunn av pandemien blir ikke konferansen arrangert, men prisen er like viktig.

Viktig for innbyggerne

Familiehelsetjenesten, med sine ordinære tjenester som jordmortjeneste, helsestasjon, skolehelsetjeneste og helsestasjon for ungdom, når ut til alle barn, unge og foreldre med viktige helsefremmende tiltak og står derfor for en stor del av folkehelsearbeidet i kommunen. Særlig vektlegges her tjenesten sitt arbeid med vaksiner, helseinformasjon, undervisning om fysisk og psykisk helse, veiledning og støtte og hjelp videre når det trengs, står det i juryens begrunnelse.

Uvurderlig korona-innsats

- Familiehelsetjenesten har i tillegg gjennom pandemien i 2020 sikret god og effektiv smittesporing for å stoppe og hindre utbrudd av covid-19 i Askøy-samfunnet. De har i dette arbeidet gjort en formidabel innsats for folkehelsen. Dette ekstraordinære arbeidet har Familiehelsetjenesten gjort på en profesjonell og effektiv måte, og bidratt sterkt til at smitte har blitt slått ned så raskt som mulig. De ansatte i tjenesten har stått på tidlig og seint. Arbeidet har gjennom 2020 vært et sterkt bidrag til fortsatt god folkehelse i Askøy kommune, sa ordfører Siv Høgtun under prisoverrekkelsen.

- Denne prisen deles med alle de fantastiske ansatte i Familiehelsetjenesten. Vi jobber med barn, ungdom, voksne og gravide, og nå under pandemien er vi i kontakt med alle aldersgrupper på Askøy, var noe av det leder for Familiehelsetjenesten, Kristin Occhipinti, sa i takketalen.

Se video av prisutdelingen, med takketale: