Illustrasjon dame i landskap

Er du i alderen 13-17 år, og har ønske om å delta i bevegelsesgruppe ledet av fysioterapeut?

Hva er psykomotorisk fysioterapi?

Psykomotorisk fysioterapi retter seg mot bevisstgjøring og endring av spenningstilstandene i kroppen, og gir økt fortrolighet og kontakt med egen kropp. Pust og spenningstilstand i muskulatur endrer seg i forhold til hvordan vi har det med oss selv. Vedvarende spenningsmønster kan låse seg over tid, og gi smerter i muskler og skjelett, eller andre plager. Psykomotorisk fysioterapi har som mål å være hjelp til selvhjelp.

Hvem er gruppen for?

Gruppen er for ungdom i alderen 13-17 år som har kroppslige plager relatert til angst og stress. Stress, bekymringer, angst og uro påvirker kroppen vår, og man kan oppleve ulike fysiske reaksjoner som blant annet svimmelhet, nakkeplager, hodepine, trøtthet eller søvnvansker. Ved å bli kjent med kroppens reaksjoner, samt lære strategier for å håndtere stress og angst, kan man redusere og forebygge plager relatert til dette.

Hva gjør vi?

I timene kommer vi til å gå gjennom øvelser relatert til avspenning, pust, kroppsbevissthet og eksponering, samt reflektere rundt egne kroppslige reaksjoner og følelser knyttet til disse øvelsene.

Hvor og når?

Gruppen skal avholdes på Helsetunet i Kleppestø ukentlig torsdager klokken 15.00-16.00. Det vil være plass til maks 8 deltakere i gruppen. Dato for oppstart kommer.

Ta kontakt for å se om dette er for deg:

Om tilbudet kan være interessant for deg eller du ønsker mer informasjon, ta kontakt med fysioterapeut Thale Garshol Løvaas.

E-post:

«Følelser leves i kroppen. Følelser kan være vanskelig ... vi holder pusten, biter tennene sammen og svelger klumpen i halsen, mens hjertet dunker i brystet. Følelser kan også være kilde til vitalitet og livskraft.»

Back to top