Bilde med teksten I streik for kunnskap og trygghet

OPPDATERT 1. JUNI: Unio har i dag varslet opptrapping av streiken fra 2. juni. Da tar de ut ytterligere 13 370 medlemmer i streik. Fra 2. juni vil over 20 000 ansatte i 16 kommuner og 10 fylkeskommuner være i streik.

Askøy er foreløpig ikke berørt av den nye opptrappingen.

Opprinnelig melding:

Det ble natt til 27. mai avklart at 1 av 4 forhandlingssammenslutninger tar ut medlemmer i streik; det gjelder medlemmer innen Unio, her iblant Sykepleierforbundet og Utdanningsforbundet.

Askøy kommune er foreløpig IKKE berørt. De 3 øvrige forhandlingssammenslutninger: Akademikerne, LO og YS – aksepterte meglerens forslag. En eventuell opptrapping av streiken innen Unio kan medføre at Askøy kommune blir omfattet på senere tidspunkt.

Det blir altså ikke streik for de 14 medlemmene av Fagforbundet som var tatt ut i Askøy kommune.