Ordfører Siv Høgtun overrekker pris til frivilligprisvinner Åge Lavik

Innbyggerne på Askøy har stemt fram Åge Lavik som vinner av Folkets Frivilligpris 2022. Vi hiver oss på og gratulerer.

Åge Lavik får prisen for sin mangeårige innsats som leder i Ask friidrett og for sitt store engasjement i forbindelse Kreftforeningens stafett for livet. Lavik var nominert sammen med elleve andre askøyværinger i forbindelse med en markering av Frivillighetens år i fjor.

I samarbeid med Askøyværingen har kulturavdelingen i Askøy kommune og Askøy Frivilligsentral løftet frem ildsjeler på Askøy gjennom å kåre Månedens frivillig i 2022.

Mange stemmegivere

833 askøyværinger deltok i avstemningen, og det ble tett i toppen. Åge Lavik mottok 125 stemmer, og det ble delt andreplass mellom Ronny A. Håpoldøy fra Askøy Turlag og Rune Nilsen fra Ravnanger Brass, som fikk 120 stemmer hver.

- Vi gratulerer Åge som vinner av Folkets Frivilligpris 2022. Hans store og varme engasjement for både friidretten og ikke minst kreftsaken har hatt stor betydning, sier ordfører Siv Høgtun.

- I tillegg til all tiden han legger ned for Stafett for Livet på Askøy hvert år, er han også frivillig mentor for stafetten i hele landet. På den måten har Åge vært til stor hjelp og gitt råd til andre frivillige ledere som arrangerer lignende stafetter. Åges raushet og samarbeidsvilje inspirerer frivilligheten langt utenfor Askøys grenser! Samtidig vil jeg gratulere alle de nominerte og sende en stor takk til hele frivilligheten på Askøy. Dere er limet i samfunnet vårt.

Flere frivillige på Askøy

- Vi hadde nærmere 50 kandidater til vurdering. Det sier noe om hvor sterkt frivilligheten står på Askøy og hvor mye innbyggerne setter pris på den fantastiske innsatsen som de frivillige gjør. Det har vært inspirerende å høre historiene om hvorfor de frivillige engasjerer seg, og jeg er utrolig takknemlig for alle verdiene som frivilligheten på hele Askøy skaper for innbyggerne.

Ryland sier at fokuset på frivilligheten vil fortsette selv om Frivillighetens År nå er slutt.

- Vi skal fortsette å løfte fram og heie på de frivillige. Mitt store ønske for 2023 er at flere vil engasjere seg som frivillige. Sammen med lag og organisasjoner skal vi jobbe for å mobilisere både unge og voksne til å bidra for fellesskapet. Uten frivillige stopper mange av aktivitetene opp, og det må vi gjøre alt for å unngå. Alle kan noe som kan bety noe for andre. Ta kontakt med frivilligsentralen vår dersom du ønsker å engasjere deg, oppfordrer kultursjefen.

Bilde av ordfører sammen med de frivillige på en scene.
Månedens Frivillige i 2022 var til stede sammen med ordfører Siv Høgtun og daglig leder Tina Dale i Askøy Frivilligsentral. Ronny Håpoldøy fra Askøy Turlag hadde ikke anledning til å være med.

Back to top